Raua taseme tõstmine toidulisanditega

Raud ja vask on vajalikud punaste vereliblede hapnikuomastamisel. Tugevdavad immuunsüsteemi.

Vaeguse tunnused: kevadväsimus, kahvatu nahk, peavalu, hingeldamine, rabedad küüned, kõhukinnisus, nõrgenenud immuunsüsteem ja halvenenud keskendumisvõime.

Kus leidub?
Punane liha, maks (heemne raud ei omastu termiliselt töödeldud lihast), oad, munakollane (vabapidamise kanade munad), rohelised lehtköögiviljad, kaunviljad, punased marjad, kuivatatud puuviljad, nõges (kogu loetelu - mitte kuumutades üle 42 kraadi).



Raua puuduse teemale peaks lähenema kompleksselt. Raua puudust põhjustab ka B9 (folaat), B12 (metüülkobalamiin) ja C vitamiini puudus. Lisaks võib raua puuduse taha end peita ka vase puudus.

Toortoitu - puuvilju, marju, rohelisi lehtköögivilju tuleks süüa termiliselt töödeldud toitudest eraldi. Siis saavad vitamiinid-mineraalid imenduda. Toortoitu ei pea sööma külmalt, vaid saab soojendada enda keha temperatuurini või mõned kraadid peale. 30 min hiljem süüa soovi korral kuumutatud toite.


Toortoiduga sobib võtta lisandeid, mis tõstavad raua taset
 ⤵️

- Ohhira probiootikumid (LINK), sest imendumise alus on terve soolestik. Ohhira probiootikumis erinevad kõikidest teistest, sest on tehtud kunstpärmi vaba tehnoloogiaga, väga pikaldase (minimaalselt 3 aastat) fermentatsiooniga.



- C vitamiin - võib võtta piiramatult. Ainus piiraja on enda keha. Kui võtta C vitamiini rohkem, kui keha suudab omastada on tagajärjeks ajutine kõhulahtisus, mis lihtsalt puhastab sooli ja ei ole ohtlik. Alustada tasuks väiksematest kogustest, nt 500 mg korraga. Osad inimesed võtavad ilma, et tekiks kõhulahtisust lausa 25 grammi (25 000 mg) C vitamiini päeva peale ära jaotades. Tugev antioksüdant. Kvaliteetne askorbiinhape on firmalt California Gold Nutrition, mille puhul on kindel, et see EI OLE toodetud Hiinas, ei sisalda raskemetalle või muud reostust. Tunnustatud kvaliteetset askorbiinhapet toodetakse Šotimaal.

Rasedana on kehaga kooskõlas ainult aeglane madalate dooside tõstmine.

Siin lingil puhas askorbiinhape (päritolumaa Šotimaa), ilma lisaaineteta, sobib kasutamiseks ka koos toormahladega. Hind olenevalt dollari kursist 12,02€ ning kogus 250 grammi. Sama asi taime kapslites, ilma muude lisaaineteta 7,42€,



Askorbiinhape on happeline C vitamiin, mis võib põhjustada sisikonnas ärritusi. Ei ole hea anda ka väikestele lastele. Võimalus on valida neutraalne C vitamiin näiteks askorbaadi või rasvlahustuva vitamiini vormis, uuri täpsemalt siit.


- B12 vitamiin metüülkobalamiini vormis. Vitamiin B12 tagab vereloomes vere punaliblede normaalse arengu, närvide ja naha häireteta toimimise. Ainsana kõigist vitamiinidest sisaldab koobaltit, mida on vaja punaste vereliblede tootmiseks ja närvisüsteemi stabiliseerimiseks.



Hea hinnaga B12 vitamiin 5mg hästi omastatavas vormis (sobilik ka veganitele), hind olenevalt dollari kursist ca 14,47€, jätkub 2 kuuks.

Veel puhtam B12 aga siin

Teadmiseks: koostisaineid uurides jääb mulje, et tableti kujul B12 on parem, kui vedelal kujul, sest vedelal kujul B12 vitamiinile on lisatud glütseriini (seebi tootmise jääkprodukt).


- B9 vitamiin folaat on hädavajalik keharakkude pooldumises. Eelistada foolhappe eelvormi folaati, mis on parema imendumisega.

B12 ja B9 vitamiin töötavad koos, üks ei imendu ilma teiseta.

Kui B12 taset tõsta pikema aja jooksul ilma B9, võib see põhjustada tervisehäireid.

Parima hinna ja kvaliteedi suhtega B9 vitamiin hästi omastatavas vormis, hind olenevalt dollari kursist ca 13,22€, jätkub üle 2 kuu.


- Iooniline Vask - tavaliselt on 
raua puuduse taha peidetud ka vase puudus. Vase abil ehitab keha tugevad veresooned.


Kõige paremini imenduvad kolloidsed mineraalid, lausa 98%. 2,5 korda paremini kui kelaadid ja 10 korda paremini kui puhtad metalsed mineraalid. Kolloisete mineraalide osakesed on väga väiksed, 7 000 korda väiksemad kui punane verelible.


Parima hinna ja kvaliteedi suhtega vase toidulisand kolloidses vormis, hind olenevalt dollari kursist ca 15,76€, jätkub veidi üle 1 kuu.



- Kaltsiumit ei ole vaja juurde manustada, sest saame seda toidust piisavalt,
 kui siiski on huvi kaltsiumit juurde manustada on vaja jälgida suhet 1:8 - 1 osa kaltsiumit ja 8 osa magneesiumit.


- Spirulina sobib raua tõstmiseks, on vetika preparaat ja sisaldab veel palju erinevaid vitamiine-mineraale ning aminohappeid.


Firma Healthy Origins spirulina hea hinna ja suurepärase kvaliteediga, päritolumaa on India, on mahedalt kasvatatud (öko), toor (pole kuivatatud üle 42 kraadi), GMO ja lisaainete vaba. Tabletid on väiksed, neid on mugav võtta, annavad energiat. Hind olenevalt dollari kursist: 12,56€.





Kuidas tellida iHerb'st (kirjeldus võimalikult lihtsalt ja arusaadavalt) vaata siit.

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.