C vitamiin estrina, askorbüülpalmitaat pulbrina


Puhas askorbüülpalmitaadi pulber (LINK).

Toode on nii populaarne, et on alatasa iHerbist otsas. Puhas ja lisaainete vaba pulber. Seespidiselt tarvitades sobib iga joogiga/smuutiga segada (blenderis), sest on maitsetu.

Stabiilne C vitamiini vorm. Sobilik kõigile.

Purgis on 226 - 1/2 teelusikatäie portsjonit (500mg).

Nagu igal teisel kujul olevate C vitamiinidega (askorbaadid ja askorbiinhape) ei ole saanud täheldada, et suure tarbimise korral tekiks kõhulahtisus.

Kuna tegemist on rasvlahustuva C vitamiiniga, siis niisama vees, mahlas või smuutis ta ei segune, kui segada lusikaga. Seepärast on hea kasutada blenderit, nuimiksrit või visplit. Isegi kui pole eelpool loetletud abivahendeid või ka niisama lusikaga suhu panna ja jooki/smuutit peale juua, ei ole häiriv, ei hakka kurgule, ei aja köhima, täiesti neutraalne, kohev pulber. Mugav võtta ka ilma kapslita.


Rasvlahustuvad vitamiini talletuvad kehas, kui seda on piisavalt, et tekib ülejääk, teised C vitamiini vormid väljuvad kehast, kui keha ei suuda üle teatud piiri omastada (mis on kehati erinev).

Rasvlahustuv C vitamiin, ei ärrita sisikonda, sest ei ole happeline. Omastub mitu korda paremini, kui C vitamiini vesilahustuv happeline vorm - askorbiinhape.

Askorbüülpalmitaat on tugev antioksüdant, 

  • mis vähendab kasvajate suurust, 
  • välispidisel kasutusel 2 korda nädalas vähenesid kasvajate suurused 91% (imendub väga hästi läbi naha),
  • vähendab päikesekiirguse kiirguse negatiivset mõju, 
  • on vajalik kollageeni tootmiseks nahas,
  • mille kasutamisel röntgenkiirguse tagajärjel rakud ei sure ja/või saavad vähem kahjustusi,
  • vähendab oksüdatiivset stressi,
  • vähendab/pidurdab vananemise ilminguid,
  • neutraliseerib vabad radikaalid.

Askorbüülpalmitaati sobib segada kreemide/ihupiimade sisse. Siin üks praktiline näide, kuidas ise vitamiini kreemi/salvi teha.

Sobib kokku E-vitamiiniga.

C-vitamiini kasutatakse ka pH tasakaalustajana.

Askorbüülpalmitaat moodustub askorbiinhappest ja palmitiinhappest. Askorbüülpalmitaati kasutatakse antioksüdiandina nt kosmeetikatoodetes, toidutööstuses (lisaaine märgistus E304).

Sobib kapseldamiseks käsitsi ja kapseldamismasinaga. Kapseldatud, aga lisaainetega askorbüülpalmitaati saab siit (LINK).


Käsitsi kapseldamine käib nii:
00 suurused tühjad kapslid (LINKja puhas, lisaainete vaba rasvlahustuva C vitamiini pulber askorbüülpalmitaat (LINK)


Noppeid: 

Kuidas askorbüülpalmitaati kreemis/salvis kasutada, praktiline näide
C vitamiini kasutusvõimalused siin
E aine nimetus
Askorbüülpalmitaadi kirjeldus

Viimati värskendatud 03.03.2018

Kommentaarid

Oluline info: Leheküljel olevad postitused on informatiivse iseloomuga. Lehekülg ei ole mõeldud andma meditsiinilist nõu mistahes viisil. Postitused on koostatud olemasoleva kirjanduse, teadusuuringute, loengute, kogemuste ja ettevõtete poolt esitatud info (labori uuringud, toodete ja tehnoloogiate kirjeldused) põhjal. Lehekülg ei tegele toodete müügiga ega edasimüümisega mistahes viisil. Postitaja ei ole ka ühegi vitamiine-mineraalaineid või toidulisandite müüva ettevõtte töötaja/turustaja. Kasutades ostlemiseks selle keskkonna linke saab sümboolselt toetada lehekülje jätkumist ja arenemist ehk Sulle kasuliku info leidmist. Postitaja võib saada väikseid ande toodete, kingituste või ostlemiskrediidina (see ei ole töö tasu artikli koostamiseks). Terviseteemadel pea nõu endale usaldusväärse ja teadliku meditsiini töötajaga ning tee oma uurimistöö.